Umrežavanje LAG-ova u ribarstvu u organizaciji FAMENET-a – inovativni plavi turizam

U organizaciji FAMENET-a održana je međunarodna konferencija u Vodicama na temu umrežavanja za LAG-ove u ribarstvu s fokusom na inovativni plavi turizam.

Prvog dana konferencije istaknuto je povezivanje ribolova, turizma i drugih lokalnih aktivnosti kroz inovativne lučke zajednice kao i radionica o smanjenju ekološkog otiska turističkih aktivnosti na kojoj su svi prisustvovali. Također predstavili su se projekti inovativnog i održivog turizma.

Drugi dan su predstavljeni digitalni ekosustavi i suradnja kroz pametnu organizaciju i komunikaciju lokalne turističke ponude.

Konferencija je zaključena studijskim posjetima lokalnih projekata u organizaciji domaćina LAGUR-a  GALEB. Projekti su se odnosili na promociju ribarstva, jedrenja i  pomorske baštine područja, promociju lokalnih proizvoda kao što su dimljenje i soljenje srdela i inćuna.

Događaj se održavao u Hotelu Olympia u Vodicama u vremenu od 15.- 17. svibnja 2023. godine.

Ovaj događaj omogućio je susret sa ostalim kolegama iz Europskih FLAG-ova, kao i razmjenu informacija sa svim dionicima koje su svakako obogatile naše prijašnje iskustvo.

Konferenciji su nazočili djelatnici FLAG-a Južni Jadran i aktivno sudjelovali u navedenim događanjima.

 

22.05.2023

< NATRAG

izradu ove internetske stranice sufinancirala je Europska unija