Djelatnici našega FLAG-a su u razdoblju od 12.02.2017. – 13.02.2017. sudjelovali u Zadru na radionici u organizaciji Uprave ribarstva i FARNET jedinice za podršku, na temu podrške lokalnim akcijskim skupinama u ribarstvu (FLAG-ovima) u provedbi lokalnih razvojnih strategija u ribarstvu.

Predstavnice FARNET-a su prezentirale primjere projekata koji se odnose, među ostalim, na dodanu vrijednost, diversifikaciju, izravno stavljanje na tržište, lokalno brendiranje i slično. Predstavnici FLAG-ova su sudjelovali u raspravama, interaktivnim vježbama i razmjeni iskustava u provedbi LRSR-a.

U okviru radionice obraćanje je imao pomoćnik ministra, gospodin Ante Mišura koji je u svom izlaganju potvrdio informaciju da će, kao što se i pretpostavljalo, Uprava ribarstva u suradnji s već dogovorenom konzultantskom tvrtkom biti izvršene konačne pripreme za početak provedbe i objave natječaja. Za očekivati je prema njegovim riječima, trebalo biti u što skorije vrijeme, mjesec do dva.

Generalno, radionica je poslužila kao dodatna podrška FLAG-ovima u uspostavi sustava provedbe LRSR-a na lokalnoj razini i pokretanja samih mjera u okviru LRSR-a.