Lokalna akcijska skupina u ribarstvu FLAG Južni Jadran dana 31.03.2021. godine održala je radni sastanak na temu provedbe Lokalne razvojne strategije u ribarstvu za predstavnike Uprave ribarstva, Regionalne razvojne agencije DUNEA i županije DNŽ, kako bi im se predstavili dosadašnji rezultati provedbe LRSR i planovi za novo programsko razdoblje.

Nakon pozdravnih riječi u uvodnom dijelu, voditelj FLAG-a Mato Oberan, prezentirao je dosadašnje rezultate provedbe prioritetnih mjera iz LRSR za Operativno razdoblje 2014.-2020., te planirane aktivnosti koje se odnose na objavu natječaja do završetka programskog razdoblja.

Prisutnima su se obratili ravnatelj Uprave ribarstva Ante Mišura i načelnica sektora za upravljanje EU fondovima u ribarstvu Irena Jahutka, koji su pozdravili dosadašnji rad FLAG-a, iznijeli stanje i rokove provedbe CLLD-a, te radnje vezane uz programiranje CLLD-ova za razdoblje 2021.-2027.

Ravnateljica Regionalne razvojne agencije DUNEA, Melanija Milić istaknula je da je ovaj radni sastanak izvrsna prilika da se razmotre nove ideje za razvoj ribarstvenog područja županije koji nije uključen u postojeći FLAG, te mogućnosti osnivanja novog FLAG-a.

Zaključno, svi sudionici izrazili su zadovoljstvo održanim sastankom koji je bio od iznimne važnosti za razvoj ribarstvenog područja županije.