Obavještavaju se svi korisnici s FLAG područja da je objavljen natječaj u okviru Mjere 2.1. “Jačanje mikro i malog poduzetništva u akvakulturi i ribarstvu” iz LRSR FLAG-a Južni Jadran.

Prijave na natječaj za Mjeru 2.1. “Jačanje mikro i malog poduzetništva u akvakulturi i ribarstvu” podnose se od 20.08.2021. do 20.09.2021. godine.

Predmet i svrha FLAG natječaja je dodjela javne potpore za provedbu Mjere 2.1. u okviru odobrene LRSR s ciljem jačanja održivosti gospodarskih subjekata u ribarstvu i akvakulturi ribarstvenog područja FLAG-a.

Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore za sufinanciranje Mjere 2.1. na ovom FLAG natječaju iznosi 92.000,00 EUR odnosno 682.594,00 HRK.

Prihvatljivi nositelji projekta u okviru provedbe ovog FLAG natječaja su:

  • Privatno poduzeće (trgovačko društvo) ili obrt u sektoru ribarstva i akvakulture koji su vlasnici ili ovlaštenici važeće povlastice za obavljanje gospodarskog ribolova i/ili nositelji dozvole za akvakulturu.

Prihvatljive aktivnosti (operacije) u okviru ovog FLAG natječaja su:

  • Ulaganje u gospodarski ribolov

         -Ulaganja izvan ribarskog plovila koja doprinose unapređenju dodane vrijednosti i kvalitete ulova s ribarskog plovila

  • Ulaganje u akvakulturu
    -Ulaganje u opremanje uzgajališta u akvakulturi u svrhu modernizacije poslovanja, čuvanja kvalitete i distribucije proizvoda

Više informacija o roku za podnošenje prijava i uvjetima koje moraju ispunjavati korisnici te druge relevantne podatke o natječaju za Mjeru 2.1. možete pronaći OVDJE.