Djelatnici FLAG-a u razdoblju od 15.-17. listopada 2021. godine sudjelovali su na konferenciji “2. Dani poljoprivrede, ribarstva i šumarstva” koja se održala u hotelu Sheraton u Zagrebu. U okviru konferencije održan je sastanak predstavnika FLAG-ova s djelatnicima Upravljačkog tijela zbog analize tehničkih detalja vezanih uz provedbu Lokalne razvojne strategije u ribarstvu za razdoblje 2014-2020. Dodatne teme sastanka bile su i problematika provedbe projekata s obzirom na povećanje cijena (inflaciju) te provedba CLLD-a unutar Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo RH.

Također, navedeni sastanak vezao se i za novo Programsko razdoblje 2021.-2027. gdje je FLAG-ovima predstavljen nacrt novog Programa. Drugi dan konferencije predstavnici FLAG-ova sudjelovali su na službenom dijelu izlaganja gdje su za nas najinteresantniji bili detalji vezani za naredno Programsko razdoblje.

Posjet konferenciji o poljoprivredi i ribarstvu kao i sudjelovanje na sastanku za FLAG-ove bio je od iznimne koristi te smo dobili mnoštvo novih informacija koje će poslužiti u efikasnijem daljnjem radu.